Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Floransa usulü, kekik ve odun ateşinde pişen nefis bir et yemeğidir.
Floransa usulü, kekik ve odun ateşinde pişen nefis bir et yemeğidir.

İtalyan mutfağının en kutsal yemeği olarak bilinen Floransa usulü dana bifteği, özellikle etinin yumuşaklığıyla tanınan edilen Chianina sığırlarından elde edilen bir süre bekletilmiş sığır etiyle hazırlanıyor. Her ne kadar bistecca alla Fiorentina sıklıkla T-bone bifteği olarak tanımlansa da merkeze daha yakın kesildiği için bonfile normal bir T-bone'dakinden çok daha büyüktür. Et biberiye ve zeytinyağı marinesi ile kömür ateşinde pişirilir.

Bistecca alla Fiorentina nerede yenir?

Floransa bifteği için dünyada pek çok otorite ve tabi Michelin rehberi tek bir restoranı işaret ederler. Floransa'da pek çok iyi işletme bu yemeği yapar ancak en iyisi Buca Lapi olarak söylenir. Buca Lapi hakkında bilgi almak için linki tıklayın. Buca Lapi Floransa

Buca Lapi / Floransa

Buca Lapi Floransa’nın en eski restoranıdır. 1880 yılında Palazzo Antinori’nin mahzenlerinde doğan bina, özenli restorasyon sayesinde yüzyılı aşkın bir geçmişin izlerini hâlâ koruyor. Açık mutfağa bakan ilk odayı değerli freskler süslüyor.

Buca Lapi dünyanın en iyi Floransa Bifteği yapan işletmesi olarak bilinir. Ürün görseli ve lezzeti kadar yapılış şekilinin görülmesinin de önemine inandıkları için işletme mutfağı açık mutfaktır. Floransa misafirperverliğine uygun şekilde yemekleri büyük tabaklarda dolu dolu porsiyonlarda servis ediyorlar.

BUCA LAPİ Lokasyonu